varm mjölk o film!
Riktig Pekingsoppa.
Ingredienser
Portioner: 4
12dl vatten
3 tärningar hönsbuljong
kycklingfileér
250g färska champinjoner
½ purjolök
1 röd paprika
1 burk bambuskott,230g
2msk tomatpuré
1msk socker
1msk sambal oelek
2krm ättikssprit
1msk potatismjöl
Gör så här
Koka upp vatten och buljongtärningar.Dela kycklingfileérna i tärningar och lägg ner i buljongen.Koka i 5 minuter.Skiva champinjonerna.Skjölj och strimla purjolöken.Dela kärna ur och strimla paprikan.Lägg ner alltsammans med bambuskotten och tomatpuré i soppan och koka i 10 minuter.Smaka av med socker,sambal oelek och ättikssprit.Red av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten.Ge soppan ett snabbt uppkok.Lägg gärna i lite räkor när soppan är klar men koka den ej mer efter det.(de blir sega då).
nej va gott! tack för tipset :D