2 feb 2010 - galet!
Nu har jag städat där nere i vardagsrummet , hallen och köket så nu hoppas jag att söta mami blir nöjd, hah passade på när vi fick sluta tidigare. hah jag ville nog både skratta och gråta när jag kom till skolan imorse , jag var jätte peppad på att börja laga mat eftersom jag var sjuk hela förra veckans kökslektioner och så kommer jag till skolan och där får vi veta av läraren att under helgen så har alla kylar gått sönder så vi fick ställa oss och ta ut alla varor och en del hade blivit mögliga och dåliga och köket luktade ju inte gott kan jag ju säga så vi fick stå och slänga alla dom dåliga sakerna , kände mig inte så glamorös med plasthandskar och skyddsmask eller vad man ska kalla det (det hade vi för att slippa lukten) och stå och slänga möglig surdeg huvva! hah men sånt händer i alla kök ibland hehe tror jag, de är sånt man får ta. och sen hade treorna glömt att diska en gigantisk gryta sen i fredags så den luktade ju inte heller mumma så den tog jag och janna o diskade upp. sen så fick vi sluta klockan tolv så sen dess har jag varit hemma! och då hade jag ingenting att göra så jag satte mig och såg på svenska hollywood fruar av någon anledning o då får man ser hur anna anka skriker åt sin lilla son att om han inte ställer sig mot väggen och tar ett foto när fotografen kommer så kommer hon göra det på honom när hon kommer hem , de är galet hur korkad kvinnan är! det är just det att hon har tagit sina barn till en modell agentur för att dom ska bli inskrivna som modeller eller något sådant och hennes son vill inte, varför tvinga honom isånafall är ju frågan? menmen tänkte lägga upp ett recept nu för skojs skull mest för det här är nog en av dom godaste kakor/tårot jag någonsin har smakat så om någon vill testa så kommer det här:
Ingredienser
450 450 g mörk choklad (minst 70 %
kakaohalt, av bästa kvalitet)
225 225 g smör
6 6 ägg
1 1 dl strösocker (valfritt)
1 1 dl hela hasselnötter
1.5 1.5 msk cognac eller eau-de-vi
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rita av botten på en bakform med löstagbar
2. Kant på ett bakplåtspapper. Klipp ut och lägg pappret i botten av formen.
3. Smörj pappret och även kanterna på formen.
4. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.
5. Vispa ihop ägg och socker i en annan skål över vattenbad. Sjud blandningen
6. Försiktigt under fortsatt vispning. Ta efter några minuter bort skålen från
7. Värmen och fortsätt vispa tills äggsmeten svalnat, blivit fluffig och dubblat
8. Sin volym.
9. Blanda ner hasselnötter och cognac i chokladsmeten. Rör försiktigt i
10. Äggsmeten.
11. Häll smeten i formen. Grädda i vattenbad i ugnen i ca 15 minuter.
12. Låt kallna på ett galler. Kakan kan antingen avnjutas kall och har då en
13. Fudgekonsistens eller rumstempererad och är då krämig. Servera med en
14. Klick grädde.
(kakan ser inte ut just så här)